Novosti

Osvježeni Nissan Leaf s novim naprednim opcijama stiže u Evropu

Osvježeni Nissan Leaf s novim naprednim opcijama stiže u Evropu
Foto: Wikimedia | Osvježeni Nissan Leaf s novim naprednim opcijama stiže u Evropu

Nissan Leaf je značajan igrač u automobilskoj industriji. Generalno se smatra prvim svjetskim velikoserijskim električnim auotmobilom.

Ažurirana verzija za 2022. pristiže u Evropu za dva mjeseca (u aprilu), s osvježenim dizajnom karoserije, naprednim sistemima vozačke asistencije i digitalne konektivnosti. Knjige porudžbina se otvaraju u martu, a cijena (u Velikoj Britaniji) startuje od 26.995 funti.

Vizuelno, Leaf sada krasi novi logo marke na točkovima, prednjoj masci i zadnjem dijelu. Tu je i izbor napalataka u vidu jedinica od 16 i 17 cola, kao i osvježena paleta boja. Nove nijanse su "biserno“ plava i "magnetska" plava, koje su se pokazale veoma uspješnim kod drugih važnih Nissanovih modela, kao što su Qashqai i Ariya.

"Nissan Leaf je uvijek bio orijentisan na naprednu tehnologiju i zadovoljstvo u električnoj vožnji, dostupno svima. Leaf je dizajniran tako da se dopadne porodicama i da zadovolji njihove potrebe“, kaže šef Nissana za AMIEO region Arno Šarpentije.

Kupci mogu da biraju između dvije baterijske opcije, s maksimalnim dometom do 385 kilometara po WLTP-u (Leaf e+ verzija). Što se drugih stvari vrijednih promjena tiče, tu je ProPILOT tehnologija koja obezbjeđuje automatsko kočenje, starovanje i održavanje bezbjedne distance u odnosu na vozilo ispred. U međuvremenu, e-Pedal funkcija omogućava vožnju uz pomoć jedne papučice, kao na Tesli.

Kupci će moći da uživaju u čitavom mnoštvu funkcija u okviru NissanConnect sistema, uz integraciju mobilnih uređaja uz pomoć Android Auta i Apple CarPlaya.

(Vrele gume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije