Novosti

Otkriveno kada stiže novi Renault 4

Otkriveno kada stiže novi Renault 4
Foto: Unsplash/Ömer Haktan Bulut | Otkriveno kada stiže novi Renault 4

Luka de Meo, šef franačkog brenda, potvrdio je da će novi Renault 4 biti predstavljen javnosti u oktobru, na Salonu automobila u Parizu. On je naveo i da je zvanični naziv noviteta Renault 4L.

Prvi čovjek francuske marke samo je dodatno pojasnio ono što smo, u suštini, već znali o pomenutom modelu. Naime, buduća "četvorka" će biti daleko od onog slavnog pretka koji je bio pristupačno vozilo. Ovo će ipak biti EV, tako da se odmah uklanja iz dometa većine prosječnih stanovnika Starog kontinenta.

Pored toga, nadolazeći Renault 4L biće krosover, odnosno SUV i pozicioniraće se iznad idućeg Renaulta 5. De Meo je naveo i da će dizajn morati da ima retro šmek i da podsjeća na izvorni model.

"Vjerujem da će taj dvojac (R5 i R4L) ostvariti vrlo dobar uspjeh na tržištu. Imam ozbiljna očekivanja od tih automobila", rekao je izvršni direktor Renaulta.

No, iako je premijera konceptualne verzije, za koju De Meo tvrdi da će biti izuzetno blizu serijskog izdanja, već zakazana za oktobar i pariski auto-salon, ne očekujte proizvodnju u skorije vrijeme. Ukoliko je vjerovati aktuelnim planovima Renaulta, do montaže nove "četvorke" čekaće se oko tri godine jer će početi tek 2025. Godine.

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije