Novosti

Ovako bi mogao da izgleda Tesla Model S nove generacije

Ovako bi mogao da izgleda Tesla Model S nove generacije
Foto: Tesla | Ovako bi mogao da izgleda Tesla Model S nove generacije

Tesla Model S kakav danas poznajemo je osmišljen sada već davne 2009. godine, pa je krajnje vrijeme za nešto novo.

Prvu Teslinu limuzinu je osmislio Franz von Holzhausen, koji se Musku pridružio nakon što je godinama radio za Mazdu. Posao je očigledno odrađen s predumišljajem, pa pomalo konfekcijski izgled bez nekih značajnih izleta i danas prolazi. Ipak, sasvim je sigurno da se bliži trenutak kada će model koji se proizvodi od 2012. godine morati da dobije novu generaciju.

A tu na scenu stupa Emre Husmen i njegova "Next Generation Tesla Model S". Inspirisan najavljenim Roadsterom, Emre je ponudio svoje viđenje nove limuzine i konačan rezultat izgleda odlično. Nema sumnje, ako Musk vidi ovaj predlog rivali će imati oku veoma prijatnog rivala, a ne samo đavolski brzog.

Autor je za novo izdanje Modela S predvidio formu koja je itekako optimizovana po pitanju aerodinamike. Moderna OLED svjetla upotpunjuju utisak, dok je unutra predviđena upotreba 19-inčnog zakrivljenog ekrana, kao dominantne tačke enterijera. Naravno, dodatni ekran se smjestio i na upravljač. A autor je predvidio da će do dolaska nove Tesle biti razvijen i sistem autonomne vožnje nivoa 5.

Realno, Tesla će Model S još jednom provući kroz redizajn, i to vjerovatno sljedeće godine. Prevedeno to znači da ćemo se na nasljednika morati da se strpimo još koju godinu.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije