Novosti

Ovako bi mogao da izgleda novi Mitsubishi Lancer

Ovako bi mogao da izgleda novi Mitsubishi Lancer
Foto: N.N. | Ovako bi mogao da izgleda novi Mitsubishi Lancer

Mitsubishi je prošle godine svoju gamu obogatio novim modelom Eclipse Cross, a po informacijama iz aprila ove godine u pripremi je još jedan novi SUV.

Nakon ukidanja kupea i sedana, Mitsubishi se sada naime fokusira pre svega na SUV/crossover modele, pa vijest o još jednom njihovom modelu u tom segmentu i nije veliko iznenađenje.

To je za medije potvrdio i Tsuneshiro Kunimoto, šef Mitsubishi designa. Kunimoto navodi da tržište SUV-a i dalje raste, uključujući Kinu i Evropu, pa je odluka o novom SUV-u dobra za Mitsubishi.

Mitsubishi na raspolaganju ima pomoć i komponente Renault-Nissan alijanse, pri čemu Kunimoto kaže da zahvaljujući tome Mitsubishi ima brojne mogućnosti. To između ostalog podrazumeva upotrebu alijansine CMF C/D platforme.

Zanimljivo da će Mitsubishi za novi SUV u C segmentu najverovatnije upotrebiti dobro poznato ime Lancer, a njime će između ostalog napasti Toyotu C-HR.

Izgled bi trebalo da bude inspirisan e-Evolution konceptom sa prošlogodišnjeg sajma automobila u Tokiju, a novi Lancer SUV bi mogao da dobije i plug-in hybrid pogon.

Do tada, Tigran Lalayan je uradio nekoliko nezvaničnih rendera eventualnog izgleda Lancera SUV.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije