Novosti

Pratite nas na Google news

Ovakvo suludo uključivanje na auto-put sigurno niste vidjeli

Ovakvo suludo uključivanje na auto-put sigurno niste vidjeli
Foto: Screenshot / Youtube | Ovakvo suludo uključivanje na auto-put sigurno niste vidjeli
N.N.

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja auto-putem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogrešno uključuju na autoput, ne znaju da lijeva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu...

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pick-upa Nissan Navara čiji su "biser" zabilježile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski auto-put M25 na raskrsnici s auto-putem M3 u blizini Helyszína. Vozač se normalno približava, očekuje se da "uhvati" traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju auto-putem.

A onda šokantni manevar: Vozač Navare usporava, misli da se uključuje na put sa saobraćajem u oba smjera, daje lijevi žmigavac i pokušava "uhvatiti" imaginarnu desnu traku magistralnog puta, a zapravo lijevu traku auto-puta.

Srećom, u tom trenutku našao se na putanji samo jednom automobilu, srebrenom monovolumenu čiji je vozač pokazao zavidnu umješnost i značajno smanjio posljedice sudara.

Vozač monovolumena donio je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbjegavanje Navare, svoj automobil usmjerio je između pick-upa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posljedice, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije