Novosti

Ovakvu dodatnu opremu u jednom automobilu ne biste očekivali

Ovakvu dodatnu opremu u jednom automobilu ne biste očekivali
Foto: Screenshot / Youtube | Ovakvu dodatnu opremu u jednom automobilu ne biste očekivali

Toyotin luksuzni brend, koga mnogi ljubitelji automobila smatraju japanskim Mercedsom, i do sada je imao zanimljiva izdanja i zdanja i posebne verzije.

Izgleda, međutim, da je Lexus je u posljednje prilično umjetnički nastrojen. Dokaz toga je posljednji projekat japanske komapnije, nastao u saradnji sa kreativnim studijom SCPS iz Los Anđelesa, koji će obrađivati audiofile među poklonicima japanske marke.

Jedan luksuzni Lexus kao opremu je dobio, ne manje, ni više, nego pravi gramofon. Najveći problem kod njegove ugradnje bilo je, naravno, savladavanje vibracija u vožnji.

Problem gramofona, čiji je najveći dio djelova nastao namjenskim postupkom 3D štampe, poslije više pokušaja riješen je ugradnjom posebno napravljenih amortizera, zahvaljujući kojima je nesmetano slušanje muzike moguće do brzine od 130 kilometara na sat.

Tako je Lexus IS - Wax Edition dobio gramofon smješten u pregradu ispred suvozača. Uređaj je povezan na sistem od 17 zvučnika, za čiji je odlučan zvuk, već tradicionalno kada su Lexusovi modeli u pitanu, zadužena renomirana kompanija za proizvodnju vrhinske audio opreme Mark Levinson, prenosi "Telegraf.rs".

Da li će, ukoliko mu se na suvozačevm mjestu nađe neki di-džej, vozač moći da "uživa" u skrečovanju na omiljene ritmove, zvanično nije saopšteno...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije