Novosti

Ovo je najluksuzniji oklopnjak na tržištu

Ovo je najluksuzniji oklopnjak na tržištu
Foto: N.N. | Ovo je najluksuzniji oklopnjak na tržištu

Kanadska kompanija specijalizovana za blindiranje vozila Inkas Armored predstavila je svoju najnoviju najluksuzniju produženu verziju Mercedesove G klase, otpornu na metke i granate.

Mercedes AMG G63 je poslije prerade postao duži od šest metara, što ovom moćnom terencu daje obilje unutrašnjeg prostora koji se može opremiti čistim luksuzom.

To je ovdje ograničeno na samo dva putnika koji će moći da "plove" u ogromnim električno podesivim foteljama sa osloncem za noge, koje imaju i masažne funkcije.

Sve unutrašnje površine izvedene su u kombinaciji kože i alkantare Unutrašnja oprema uključuje LED televizor 4K Ultra HD rezolucije, sa integrisanim Apple TV i Apple Siri sistemom upravljanja glasovnim komandama. Tu je i automatizovani minibar sa frižiderom.

Zaštita ove grdosije na točkovima je na nivou BR7 (CEN 1063), što znači da je njegov oklop otporan na municiju kalibara 7.62 milimetara i na ručne bombe.

Prostor oko vozila pokrivaju nadzorne infracrvene i termalne kamere, pa ovom vozilu praktično nemoguće prići. Nešto teže od toga je postati vlasnik jednog ovakvog vozila, za koje će zainteresovani morati da izbroje 1,2 miliona zelenih novčanica.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije