Novosti

Ovo je najprodavaniji model kompanije Bentley tokom 2019. godine

Ovo je najprodavaniji model kompanije Bentley tokom 2019. godine
Foto: Bentley | Ovo je najprodavaniji model kompanije Bentley tokom 2019. godine

Kompanija Bentley je sedmu godinu zaredom prodala preko 10.000 automobila! Naime, tokom 2019. godine, britanski proizvođač je zabilježio porast prodaje od 5 procenata u odnosu na 2018. godinu.

Kao najuspješnije tržište za Bentley pokazale su SAD, gdje je prodato čak 2.913 automobila. U Evropi je prodato 2.670, a u Kini 1.940 automobila. U Velikoj Britaniji je Bentley prodao 1.492 vozila, dok je na Bliskom Istoku, u Japanu i Koreji prodato 852, 651, odnosno 488 automobila. To znači da je britanski proizvođač ukupno prodao 11.006 automobila tokom prošle godine!

Najprodavaniji automobil ovog brenda je bio Continental GT. On je, prije svega zahvaljujući novoj V8 varijanti u kupe i kabriolet izdanju, zabilježio porast prodaje od čak 54 procenata u odnosu na 2018. godinu. Drugi najprodavaniji automobil je Bentayga, koji je zabilježio porast prodaje od 18 procenata. Takođe, ovaj luskuzni SUV je postavio novi rekord prodaje, a za to su zaslužne i nove Design Series, Speed i Hybrid varijante.

Flying Spur je tek nedavno "osvježen", te i ne može baš da se ubraja u ukupne rezultate kompanije.

"Prodali smo preko 11.000 automobila po četvrti put u našoj stogodišnjoj istoriji. Takođe, ovo je sedma godina zaredom u kojoj smo prodali preko 10.000 vozila. Taj rezultat je postignut zahvaljujući velikoj potražnji na svim regionima, uspešnom lansiranju modela Continental GT kabriolet i lansiranju pet novih varijanti modela iz naše game", rekao je Ejdrijan Holmark, izvršni direktor kompanije Bentley.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije