Novosti

Pratite nas na Google news

Ovo je novi Audi S4: Više stila, isto snage i sve to za manje para

Ovo je novi Audi S4: Više stila, isto snage i sve to za manje para
Foto: Screenshot | Ovo je novi Audi S4: Više stila, isto snage i sve to za manje para
N.N.

Audi obnavlja cjelokupnu gamu modela A4 za 2020. godinu, uključujući i sportsku S4 verziju koju, kao i do sada, pokreće moćni trolitarski V6 turbo motor. Glavne stavke ovogodišnjeg "osvježvanja" su detalji eksterijara i "oštriji" infotejnment sistem na komandnoj tabli.

Elegantni prednji farovi i nove zadnje svjetlosne grupe čine Audijev savremeni minimalistički stil posebnim. Novi farovi sada su dobili i svjetlosni snop koji "pleše" tokom paljenja motora.

Dosadašnji sportski paket uključuje i sportska crvena kočiona kliješta, unapređeno vješanje i sportski zadnji diferencijal, zahvaljujući kome će biti moguće razdvajanje obrtnog momenta zadnjih točkova, prenosi MotorTrend.

Izduvni sistem je naglašen, dok je prednji grli dobio novi izgled pčelinjeg saća, a prednji ususnici za vazduh sada su naglašeniji nego ranije.

Snaga trolitarskog "šestaka" ostaje nepromijenjena - 349 konja, koju na točkove sa Quattro pogonom prenosi osmostepeni automatski mijenjač.

Unutrašnjost sportskog sedana krasi najsavremeniji MIB 3 infotejnment sistem, smješten između prednjih sjedišta. Audi se hvali podatkom da je novi sistem 10 puta brži nego njegov prethodnik i da se njime može upravljati glasom, i to na nekoliko jezika.

Kada je cijena u pitanju, osvježeni S4 model će koštati za nijansu manje od svog prethodnika, odnosno 46,600 evra (oko 270 evra manje od modela za 2019. godinu).

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije