Novosti

Ovo je novi Fiat Tipo Cross

Ovo je novi Fiat Tipo Cross
Foto: Fiat | Ovo je novi Fiat Tipo Cross

Nakon što je krajem oktobra prošle godne, Fiat predstavio "osvježenu" restilizovanu porodicu modela Tipo, ovih dana na red je došla i nova verzija kao dopuna postojećim hečbek, sedan i karavan modelima.

Pored, na prvi pogled uočljivih, atraktivnijih detalja karoserije, Cross je dobio dodatnu zaštitu motora i podvozja, plastične oplate blatobrana, kao i krovne nosače u karavan verziji. Od ostalih verzija Tipa razlikuju ga i drugačije veštanje, 4 centimetra viši klirens i veći točkovi.

Za pogon su zadužena tri agregata, jedan turbobenzinski i, što u vrijeme kada ih se većina proizvođača odriče djeluje pomali čudno, dva dizelaša.

Osnovnu ponudu čini trocilindarski benzinac od jednog litra sa 100 "konja" i obrtnim momentom od 190 Nm. A što se dizelaša tiče, manji 1.3 agregat ima 95, a veći unaprijeđeni 1.6 Multijet 130 konjskih snaga.

Fiat Tipo Cross se od nedavno prodaje i na našem tržištu, gdje je dostupan u dva paketa opreme Cross i City Cross, u kombinaciji sa sva tri navedena agregata.

Osnovni Fiat Tipo City Cross model sa benzinskim motorom se prodaje po cijeni do 15.690 evra.

Taj paket opreme podrazumijeva prednje i bočne vazdušne jastuke, električne podizače svih stakala, manuelni klima-uređaj, multimedijalni infotejnment sistem ekranom od 7 inča, LED svjetla i sisteme bezbjedne vožnje (sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem za upozorenje na prelazak u drugu traku...).

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije