Novosti

Ovo je novi Nissan Juke

Ovo je novi Nissan Juke
Foto: Autoportal.hr | Ovo je novi Nissan Juke

Koliko smo samo ovo čekali. Posve novi Nissan Juke odradio je svjetsku premijeru u pet gradova širom Evrope.

Njegov prethodnik odlazi u penziju nakon 9 godina dugog staža.

Svojim je predstavljanjem prije devet godina definisao segment coupé-crossovera, a otad je na evropskom tržištu prodan u gotovo milion primjeraka. Istovremeno je predstavljen u Londonu, Parizu, Milanu, Barseloni i Kelnu, a cilja na evropske vozače koji od crossovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

Donosi nove tehnologije poput sustava ProPILOT i multimedijskog sustava NissanConnect s ugrađenom Wi-Fi vezom te mogućnosti povezivanja pametnog telefona i internet ažuriranja za jednostavniju i bezbjedniju vožnju.

U ponudi motora najzanimljivijm se predstavlja - 1,0-litreni DIG-T trocilindarski motor s turbopunjačem i 117 KS u kombinaciji sa 6-stepenskim ručnim ili 7-stepenskim automatskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i uglađenu vožnju.

Proizvodnja posve novog Jukea nastaviće se u nagrađivanoj fabrici u Sanderlandu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prve se isporuke ovog vozila očekuju krajem novembra na evropskim tržištima.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije