Novosti

Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama

Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama
Foto: Alfa Romeo | Ovo su modeli koje će Alfa Romeo plasirati u narednim godinama
N.N.

Uprava italijanske marke u posljednjih nekoliko nedjelja potvrdila je četiri od pet najavljenih premijera za idući period.

Novi šef Alfe Romeo, Žan-Filip Imparato, vrlo je aktivan u stručnim medijima u prethodnim mjesecima. Sve to izgleda dolazi kao uvertira za početak preporoda brenda iz Milana. No, činjenica je da je aktuelna uprava već neko vrijeme na čelu Alfe, a da pravih i opipljivih (boljih) rezultata i dalje nema.

No, ono što već dugo znamo jeste da će renesansa italijanskog proizvođača otpočeti sa modelom Tonale. Sa njim se Alfa i zvanično vraća u C segment, i od ovog SUV-a uprava ima ogromna očekivanja. Čak je bilo riječi o godišnjoj proizvodnji od 100.000 primjeraka (što je više od kompletne prošlogodišnje prodaje te marke).

Tonale zvanično stiže na scenu idućeg proljeća, a nakon njega doći će još jedan krosover. Sljedeći će biti manjih dimenzija i smjestiće se u B segment. On će ujedno izroditi i EV izdanje, što bi trebalo da bude prvi električni automobil italijanskog brenda.

Nakon dva SUV-a red bi bio da se plasira i nešto malo drugačije. To će biti nova generacija Giulije, koja u aktuelnom ruhu uprkos brojnim kvalitetima ne bilježi dobre prodajne rezultate. Naredna Giulia doživjeće transformacija i svrstaće se u EV segment, te će to onda biti drugi električni model Alfe, poslije pomenutog subkompaktnog krosovera.

Osim Giulije, u planu je i druga generacije Stelvija, ali za sada nije poznato da li će se i SUV odreći SUS agregata. Logičkim zaključivanjem, može se reći da je izvjesno da će i on krenuti istim putem.

Ostaje misterija petog najavljenog modela. Kolege iz Italije ne vjeruju da će Alfa ponuditi hečbek u B segmentu, već da će pribjeći oživljavanju Giuliette u C klasi. Takav heč bi bio znatno skuplji i mogao bi da donese veću zaradu po prodatoj jedinici, što je Alfi trenutno vrlo važno.

Sve nedoumice biće rješene u narednim mjesecima, kada se očekuje predstavljanje kompletnog plana za oporavak Alfe Romeo, prenosi AutoRepublika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije