Novosti

Ovo su najpopularniji automobili u Argentini

Ovo su najpopularniji automobili u Argentini
Foto: Stephan Muller/Pexels | Ovo su najpopularniji automobili u Argentini

Često vam prenosimo vijesti o najprodavanijim vozilima u evropskim zemljama, ali šta se dešava van Starog kontinenta, recimo u Argentini?

Tamošnji uslovi na tržištu značajno su drugačiji od onih koji postoje u Evropi. Ipak, pojedini modeli, kao što je Peugeot 208, bilježe odličan uspjeh u oba dijela svijeta.

U Argentini je tokom marta prodato više od 21.600 automobila, što je u poređenju sa referentnim periodom prethodne godine pad prodaje od 11,6 odsto. U prvom kvartalu u ovoj južnoameričkoj zemlji dostavljeno je skoro 70.000 vozila (-11,5 odsto).

Pa, koje automobile argentinski potrošači najčešće biraju? U martu, a i u dosadašnjem dijelu godine, prvi izbor bio je Fiat Cronos. Cronos je u prošlom mjesecu upisao 4.048 registracija u toj državi.

Na drugom mjestu u martu bio je Peugeot 208. Franački hečbek uspio je da prikupi 2.237 isporuka i tako završi ispred Toyote Hilux (2.155).

Na četvrtoj poziciji našao se Volkswagen Amarok koji je indeksirao 1.696 prodatih primjeraka, dok je Toyota Etios bila petoplasirana sa 1.642 dostavljena četvorotočkaša.

(Autorepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije