Novosti

Pagani nije imun na greške, povlači modele iz SAD-a

Pagani nije imun na greške, povlači modele iz SAD-a
Foto: N.N. | Pagani nije imun na greške, povlači modele iz SAD-a

Mislili smo da je povlačenje modela Ferrari 488 jedinstven i rijedak slučaj. I jeste. Ali ovaj primjer je pravo iznenađenje i pokazuje da ni automobili čija cijena ima čak sedam cifara nisu imuni na greške.

Najnonoviji opoziv vozila odnosni se na Pagani Huayra. Preciznije, na modele Huayra BC i Roadster iz 2017. godine. S obzirom da je riječ o automobilima koji su prava rijetkost, opoziv se odnosi na ukupno 16 vozila, koliko ih i ima u Americi.

Problem koji je doveo do ove situacije jeste baterija. U izvještaju stoji da baterija ne proizvodi dovoljno energije da se automobil uopšte pokrene ili da nastavi da radi. Rješenje za taj problem još uvijek nije pronađeno, i još uvijek nema informacija o tome kada će se to desiti.

Ljubitelji super automobila znaju da je riječ o vozilima italijanskog proizvođača egzotičnih hiper automobila kojeg je osnovao i na čijem čelu se nalazi Horacio Pagani. Model Huayra je predstavljen 2012. godine kao nasljednik modela Zonda. Model Huayra je skoro u potpunosti izrađen od ugljenikovih vlakana i posjeduje šestolitarski twin-turbo V12 agregat, a baziran je kao i Aston Martin DB11 na dizajnu kompanije Mercedes-AMG.

Originalna verzija je razvijala 720 konjskih snaga. Nakon što je prodato svih 100 primjeraka, Pagani je odlučio da kreira još 20 jedinicama Huayra BC kupe koji posjeduje isti agregat, s tim što sada on proizvodi 745 konjskih snaga. Roadster varijanta ne samo da je ostala bez krova već njegov agregat proizvodi 754 konjskih snaga.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije