Novosti

Pametni kamper prepoznaje kada mu se nešto približava

Pametni kamper prepoznaje kada mu se nešto približava
Foto: Screenshot / Youtube | Pametni kamper prepoznaje kada mu se nešto približava

Vještačka inteligencija nam omogućava da telefonom kontrolišemo uređaje u našem domu, a sve više automobila takođe pruža ovakve pogodnosti.

Mercedes-Benz je predstavio novi model kamper pod nazivom Marco Polo, koji se može povezati sa mobilnim telefonom vlasnika.

Iako vlasnici neće moći da koriste standarni Mercedesov interfejs, napredni sistem MBUX i aplikaciju Mercedes Me, na raspolaganju su im raznovrsne funkcije vozila koje se aktiviraju putem telefona.

A njih je moguće koristiti i kada ste daleko od gradske vreve i svojih domova. Telefon kontroliše podizanje i spuštanje pokretnog krova kampera. Računarski sistem MBAC podešava željenu temperaturu vazduha preko ekrana vozila ili putem aplikacije.

Na isti način reguliše se unutrašnje osvjetljenje, zvučni sistem i otvaranje šibera. Preko aplikacije uvijek možete da provjerite i status pomoćne baterije, zalihe svježe ili količinu otpadne vode u vozilu.

Srećnici koji će biti u prilici da voze ovaj model, moći će da pokrenu motor daljinskim upravljanjem. Telefon obavještava vlasnika o potencijalnom kvaru. Takođe, aplikacija pomaže prilikom odabira najbolje rute, piše "Automobilemag".

Tokom kampovanja, kompjuter prepoznaje prisustvo štetočina i divljih životinja koje se približavaju vozilu. Aplikacija, takođe, u svakom trenutku pruža informacije vlasnicima o nivou goriva u rezervoaru i pritisku vazduha u gumama.

A kada vam nije do spavanja u vozilu, dobićete listu obližnjih turističkih objekata sa svim pogodnostima koje su u ponudi.

Marco Polo može da primi najviše pet osoba. Njegova cijena još uvijek nije objavljena, ali zna se da će sportska verzija, opremljena MBAC računarom, ovog proljeća biti dostupna u Evropi, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije