Novosti

Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvjezdice na EuroNCAP testu

Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvjezdice na EuroNCAP testu
Foto: Printscreen/Youtube | Peugeot 308 i Opel Astra dobili četiri zvjezdice na EuroNCAP testu
N.N.

​Ništa od maksimalnog rezultata za Stellantisove blizance.

Postalo je toliko često da neki model zaradi pet zvjezdica na testu sudara koji organizuje EuroNCAP, da je prosto ozbiljno iznenađenje kada neki automobil ostvari slabiji uspeh, pogotovo onaj koji ima velike ambicije u Evropi.

Tako je novi Peugeot 308, doduše u karavanskom izdanju, uspio da skupi četiri zvjezdice. Francuski kompakt dobio je 76% za zaštitu odraslih putnika, zatim 84% za protekciju djece, te svega 68% za naročito ugrožene učesnike u saobraćaju - pešake i bicikliste. EuroNCAP dao je 65% za napredne aktivne sisteme bezbjednosti kod ovog četvorotočkaša.

Zanimljivo je da je Astra dobila neznatno drugačije ocjene, no trebalo bi naglasiti i da je za razliku od brata sa druge strane Rajne, Astra testirana u hečbek izdanju. Dakle, njemački adut zaradio je 80% na polju zaštite odraslih putnika, što je više nego Peugeot 308.

Zatim, Astra je dobila 82% za zaštitu djece, što je manje od 308-ice. Dalje, germanski hečbek je indeksirao i 67% za potekciju ugroženih učesnika u saobraćaju, kao i 66% za napredne aktivne sisteme bezbjednosti.

 

(AutoRepublika)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije