Novosti

Počela proizvodnja obnovljenog Porsche Macana

Počela proizvodnja obnovljenog Porsche Macana
Foto: N.N. | Počela proizvodnja obnovljenog Porsche Macana

Porsche je u fabrici u Lajpcigu i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom restilizovane verzije svog najmanjeg SUV modela Macan, koji je inače od 2014. godine do sada prodat u više od 350.000 primeraka širom svijeta.

Prvi primjerak obnovljenog Macana je inače u Mamba Green metalik boji (namjenjen je kupcu u Kini), a treba napomenuti da će proizvodnja dostići 420 primjeraka Macana dnevno.

Kako bilo, najveće vizuelne izmjene u odnosu na raniju verziju je pretrpio zadnji dio, i to u vidu novih LED svjetala koja su sada povezana.

Druge promjene na stajlingu su prilično suptilne, što se takođe očekivalo (ističu se recimo standardna LED prednja svetla, kao i novi alu točkovi od 20 i 21 inča). Ovde treba pomenuti i paletu novih boja za eksterijer (Miami Blue, Dolomite Silver Metallic, Crayon i Mamba Green).

S druge strane, za unutrašnjost su predviđene veće promjene, između ostalog tu su izmjenjena centralna konzola, pa veći 11-inčni ekran osjetljiv na dodir za infotainment sistem, glasovne komande, opcioni GT sportski volan i grijanje prednjeg stakla.

Osvježena je i gama motora u kojoj su za sada samo benzinci. Osnovni Macan i dalje ima četvoroclindrični agregat ali zbog WLTP normi je slabiji za 7KS (sada 245KS), sledi 3,0 litarski V6 sa 354KS, dok je na vrhu 2,9 litarski V6 biturbo koji raspolaže sa 440KS.

Takođe, za obnovljeni Macan su predviđeni i modifikovano oslanjanje (sa većom upotrebom aluminijuma za smanjenje težine), još bolje upravljanje, veći komfor vožnje, kao i unapređeni  kočioni sistem.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije