Novosti

Počelo snimanje serije o legendarnom Ajrtonu Seni

Počelo snimanje serije o legendarnom Ajrtonu Seni
Foto: Wikipedia | Počelo snimanje serije o legendarnom Ajrtonu Seni

Kompanija Netflix je objavila da je počela snimanje mini serijala koji će se sastojati od osam epizoda o životu jedne od najvećih legendi Formule 1, Ajrtona Sene.

Ulogu producenta je na sebe preuzela brazilska kuća Gullane kojoj će partner u toj funkciji bit porodica pokojnog Sene.

Serija započinje s praćenjem života Sene, počev od njegovog debija na stazi koji se dogodio 1981. godine, onda kada se preselio u Englesku s ciljem početka takmičenja u trkačkoj seriji Formula Ford 1600.

Iz produkcijske kuće su obećali da se neće baviti samo kontroverzama u auto-moto sportu već najavili da će se potruditi da publici pruže i uvid u život iza scene Formule 1, fokusirajući se na fazu mladosti u životu Sene, njegovu ličnost, kao i odnose u porodici.

Kako bi serija dobila što više na životnosti, rodbina stradalog vozača je odobrila filmskoj ekipi pristup autentičnim mjestima koja su obilježila Senin život, poput doma u kom je odrastao, a koji se nalazi u glavnom gradu Brazila Sao Paolu, prenosi AutoRepublika.

"Osjećam se veoma posebnim zato što sam u prilici da najavim da ćemo ispričati priču o Seni koja je poznata samo malom broju ljudi. Porodica Sena je veoma posvećena ovom potpuno jedinstvenom projektu bez presedana. Ne postoji bolji partner za nas od Netflixa koji je globalno priznat i praćen", napisala je zvaničnom vebsajtu ikone F1, Ajrtonova bliznakinja Vivijan Sena.

Prva epizode očekuje se 2022. godine.

Trostuki šampion Formule 1 Ajrton Sena poginuo je u 35. godini 1. maja 1994. godine poginuo je na stazi u Imoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije