Novosti

Pogledajte kako izgleda vožnja modela Renault Megane RS na stazi

Pogledajte kako izgleda vožnja modela Renault Megane RS na stazi
Foto: N.N. | Pogledajte kako izgleda vožnja modela Renault Megane RS na stazi

Na internetu se pojavio snimak test vožnje modela Renault Megane RS na stazi Jerez u Španiji.

Još uvijek nismo imali prilike da uživo vidimo novu generaciju modela Renaut Megane RS, ali na osnovu pređašnjih iskustava sa modelima Renault Sport odjeljenja, pretpostavljamo da se radi o jednom izuzetno dobro konstruisanom „hot hatch“ modelu. Naše mišljenje potvrđuje i video snimak ispod teksta.

Naime, snimak je nastao tokom test vožnje ovog modela prošle nedjelje, u Španiji na stazi Jerez. Video snimak nam omogućava da vidimo kako izgleda vožnja četvrte generacije modela Megane RS iz prvog lica, sa sjedišta suvozača.

Staza je dugačka 4,4 kilometara i nalazi se na oko 90 kilometara od Sevilje. Na njoj se održavala trka za Veliku nagradu Španije, prije nego što je prebačena u Barselonu. Prema tome, ovo je sjajna lokacija za testiranje kompaktnih „hot htach“ automobila.

Naime, nova, četvrta generacija modela Megane RS posjeduje četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem koji razvija 276 konjskih snaga i 390 Nm obrtnog momenta. Međutim, krajem godine se očekuje i predstavljanje Trophy verzije ovog modela koja će biti još jača.

Ta jača verzija će vjerovatno biti brža od ovog modela za nekoliko desetinki, te će joj za urzavanje od 0 do 100 km/h biti potrebno nešto manje od 5,8 sekundi koliko je potrebno ovoj standardnoj RS verziji.

Međutim, sve dok se jača verzija ne pojavi, tu je regularni RS, koji je i više nego odličan model. Pogledajte snimak ispod tekta i uvjerite se i sami kako se Megane RS snalazi na stazi.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije