Novosti

Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross

Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross
Foto: Print Screen | Pojavili se patentni crteži nove Toyote Crown Cross
N.N.

​Patentne slike koje navodno prikazuju proterensku verziju nove generacije Toyote Crown pojavile su se na mreži.

Izvješaj je objavljen od strane japanske kuće Creative Trend, a uočen i od strane CarExperta, dok priložene slike pokazuju mnogo uglađeniju limuzinu od trenutne iteracije modela Crown.

Sve ilustracije bi trebalo staviti i u kontekst nove Toyotine doktrine, koja nalaže da u paleti više nema mjesta za one Toyote s dosadnim dizajnom.

Prema izvještaju kolega iz lista Motor1, ovdje prikazani automobil je derivat nazvan Crown Cross, što objašnjava zašto izgleda da ima povećano odstojanje od tla i spoljašnje zaštitne obloge od plastike. Navodno je dugačak nepunih pet metara i visok 154 centimetara, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,85 metara.

Toyota Crown je velika limuzina koja datira iz 1955. godine, a trenutno je u svojoj petnaestoj generaciji. U ovom momentu se ne prodaje u SAD, ali najnovija generacija je usko povezana sa Toyotom Mirai i Lexusom LS.

Crown je Toyotin admiralski brod (proizvođač automobila takođe pruža ekskluzivnu limuzinu Century koja se prodaje po cijeni Bentleya), a ovaj automobil je značajan jer je originalni Crown bio prvi automobil razvijen i sklopljen u potpunosti u Japanu.

Reuters je u aprilu izvijestio da će Toyota ovog ljeta predstaviti redizajnirani Crown, a godinu dana kasnije i Crown u forimi SUV-a. Krosover će navodno uključivati hibridne i dopunjive hibridne verzije koje će se izvoziti u SAD i Kinu počev od sredine 2023. godine.

Navodno je planirana i potpuno električna verzija, ali se možda neće prodavati u SAD-u. Dodaćemo samo da Evropu niko ne spominje, može se reći s razlogom, jer ovaj automobil bi na tržištu stare dame bio plasiran u tiražu koji bi se mogao nazvati stističkom greškom.

Moguće je da će SUV Crown biti povezan sa novim krosoverom Lexusa koji će se nalaziti pored modela LS i LC u vodećoj liniji luksuzne marke, a možda će nositi značku LQ.

Smatra se da će koncept Lexus LF-1 Limitless biti predstavljen 2018. godine i da će upravo taj automobil reprezentovati osnov za ovaj SUV.

 

(AutoRepublika)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije