Novosti

Policija kažnjava vozače zbog zatamnjenih stakala na autima

Policija kažnjava vozače zbog zatamnjenih stakala na autima
Policija kažnjava vozače zbog zatamnjenih stakala na autima

BANJALUKA - Veliki broj vozila na putevima u RS ima dodatno zatamnjena stakla, tako što im je nepropisno postavljena folija na vjetrobranskim i prozorskim staklima, pokazuju procjene MUP-a RS.

Iz tog razloga pripadnici MUP-a RS sprovode pojačanu kontrolu vozača s akcentom na ovaj prekršaj, pa su za nepun mjesec dana kažnjena 682 vozača koja su dodatno zatamnila stakla u odnosu na fabričku ugradnju.

Iz rezultata dosadašnjeg toka akcije slobodno se može zaključiti da zatamnjena stakla na vozilima postaju "providna" usljed ovakvih mjera.

Oni i dalje upozoravaju vozače s postavljenim folijama na vjetrobranskim i prozorskim staklima da ih uklone kako ne bi bili sankcionisani.

Naime, na području RS policijski službenici MUP-a RS od 16. januara do 12. februara tokom akcije ukupno su kontrolisali 813 vozila i sankcionisali 682 vozača.

Zabranjeno bilo kakvo dodatno zatamnjivanje stakala na vozilu

"Vozači su sankcionisani zbog dodatnog zatamnjenja stakala na vozilu postavljanjem folija, dodatnim bojenjem stakla i drugim mogućnostima, u odnosu na fabričku ugradnju", kazala je Goga Davidović, službenik za odnose s javnošću direktora policije RS.

Prema njenim riječima, kazna za navedeni prekršaj je određena Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i iznosi 40 KM.

Davidovićeva je naglasila da će policijski službenici MUP-a RS i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem ove akcije.

"Pravilnik je jasno definisao uslove postavljanja auto-folija, tako da je svako odstupanje od ovog dokumenta neprihvatljivo za AMS RS", rekao je Perica Pećanac, viši stručni saradnik za odnose sa javnošću i obrazovno-preventivne aktivnosti AMS RS, i dodao da je Pravilnikom utvrđeno da je zabranjeno bilo kakvo dodatno zatamnjivanje stakala na vozilu, bilo bojenjem ili folijama.

 

813

vozila kontrolisano

682

 vozača kažnjena zbog dodatnog zatamnjenja stakala

40

maraka je kazna za ovaj prekršaj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije