Novosti

Policija zaustavila robotaksi nakon što je ušao u pogrešnu traku: "Poludio je"

Policija zaustavila robotaksi nakon što je ušao u pogrešnu traku: "Poludio je"
Foto: Phoenix Police | Policija zaustavila robotaksi nakon što je ušao u pogrešnu traku: "Poludio je"

Policajac u Feniksu zaustavio je samovozeći Waymo automobil nakon što je prošao kroz crveno svjetlo i ušao u traku sa nadolazećim saobraćajem, prema zapisima sa mjesta događaja.

Incident se dogodio 19. juna, ali su lokalni mediji, uključujući Arizona Republic, ove nedjelje objavili snimak sa kamere na tijelu policajca, koji prikazuje vozilo kako se kreće kroz saobraćaj prije nego što se konačno zaustavilo na parkingu.

Zapisnici sa mjesta događaja navode da je robotaksi "poludio" i da policajac nije mogao da izda kaznu kompjuteru, prema izvještaju Arizona Republic.

Snimak takođe prikazuje perspektivu policajca dok prilazi praznom vozilu.

Portparol Waymo-a rekao je za TechCrunch da je vozilo "naišlo na nedosljedne znakove za radove na putu" i "nakratko ušlo u praznu traku sa nadolazećim saobraćajem", u kojoj je vozilo bilo nekih 30-ak sekundi prije nego što se vratilo u ispravnu traku.

"Cijeli događaj trajao je otprilike jedan minut i nije bilo putnika u vozilu", izjavio je portparol.

Kompanija Waymo, u vlasništvu Alphabeta, ove godine je dobrovoljno povukla svoj softver dva puta nakon sudara. Bezbjednost njihovog softvera takođe je pod istragom saveznih regulatora, prenosi Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije