Novosti

Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Porsche Taycan treći najprodavaniji model
Foto: Porsche promo | Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Prvi električni model njemačkog brenda već se pokazao kao ozbiljan komercijalni uspjeh.

Tokom prva tri kvartala 2021. godine, Porsche je isporučio 28.640 jedinica Taycana, čime je taj automobil postao treći najprodavaniji model germanske premijum marke ove godine.

Taycan je iza sebe ostavio legendarnu 911-icu koja je ostvarila 27.972 registracije, kao i Panameru koja je uspjela da dođe do 20.275 kupaca u razdoblju od januara do septembra 2021. godine. Konačno, Boxter i Cayman 718 su skupa prikupili 15.916 dostavljenih primjeraka.

Naravno, na čelu liste najprodavanijih Porscheovih modela jesu dva SUV-a. U prethodnih devet mjeseci, najpopularniji u gami marke iz Cufenhauzena bio je Cayenne sa blizu 62.500 prodatih vozila, a iza njega našao se mlađi i manji Macan. Za Macan su se riješila 61.944 potrošača širom svijeta.

Uopšteno, u toku prva tri kvartala ove godine, Porsche je uspio da ostvari rast prodaje od 13 odsto što je poprilično impresivan podataka, s obzirom na pandemiju virusa korona i prateću krizu u vezi sa nedostatkom poluprovodnika i mikročipova.

Što se tiče samog Taycana, Porsche je uspio da brzo sredi situaciju od sredine prošle godine kada su se u javnosti našli navodi da je njemačka marka nezadovoljna brojem novih porudžbina za taj automobil. Očito da je dodavanje više verzija u ponudu podstaklo kupce da se zainteresuju za ovaj električni model.

Isprva, cilj Porschea je bio da na godišnjem nivou Taycan bilježi 30.000 registracija, sa saopštenim podacima sasvim je jasno da će pomenuti četvorotočkaš uspjeti da nadmaši željene brojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije