Novosti

Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele

Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele
Foto: N.N. | Porsche ne želi da elektrifikuje svoje GT modele
N.N.

Porsche je krenuo sa elektrifikacijom svoje game, međutim, po riječima šefa odeljenje Porsche GT, Andreasa Pruningera, planovi elektrifikacije se neće primjenjivati na GT modele.

Naime, on je u jednom intervjuu rekao da čak ni model kao što je Porsche 911 Hybrid u gami kompanije neće natjerati Porsche GT odeljenje da krene putem potpuno električnih automobila.

"To su ideje koje možda mogu da se ostvare sa normalnim sportskim automobilima, ali ne i kod GT modela", rekao je on.

"Ako bismo morali da elektrifikujemo sve svoje trkačke automobile preko noći, onda bismo možda razmislili o tome. Međutim, ne vidim da će se tako nešto i dogoditi u skorijoj budućnosti".

Pruninger je srećan što je Porsche krenuo putem hibrida i elektrifikacije sa svojim modelima. On je takođe rekao i da zna da je to jako važno za kompaniju. Međutim, članovi upravnog odbora kompanije Porsche u potpunosti podržavaju planove da GT model i dalje zadrže SUS agregate.

"Mislim da je jako važno i bitno da se fokusiramo na naša tri glavna stuba. To su hibridi, potpuno električni automobili i ekstremni, konvencionalni sportski automobili. Feri Porše je jednom rekao da će posljednji automobil na svijetu biti sportski automobil… Apsolutno sam siguran da je bio u pravu. Na svu sreću, članovi upravnog odbora nas u potpunosti podržavaju u našim planovima koji su uvijek ostali vjerni pravom Porsche automobilu, kao što je model 911", rekao je on. 

(NN/vrelegume.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

zahraoffice3

Porsche je krenuo sa elektrifikacijom svoje game, međutim, po riječima šefa odeljenje Porsche GT, Andreasa Pruningera, planovi elektrifikacije se neće primjenjivati na GT modele. /used-cars/porsche/

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije