Novosti

Porsche predstavlja 911 Speedster

Porsche predstavlja 911 Speedster
Foto: N.N. | Porsche predstavlja 911 Speedster

Prošle godine, kada je Porsche brend predstavio 911 Speedster koncept studiju, kako bi proslavili sedamdesetu godišnjicu proizvodne ovog modela, baza fanova je odmah zahtjevala da taj model dođe do proizvodnje…

Pa, Porsche tim je odlučio da im usliši želje i upravo je predstavio proizvodnu varijantu modela, prije njegovog zvaničnog debitovanja na predstojećem sajmu automobila u Njujorku.

Ne postoji bolji prelaz na Porsche 991.2 generaciju 911 modela. Ono što cijelu priču čini još boljom, jeste činjenica da je Porsche uspio da napravi proizvodnu varijantu koja je skoro pa nepromijenjena u odnosu na prototip koji je predstavljen prošle godine, zbog čega je ovo jedan od najboljih modela ograničenog izdanja koje je Porsche brend kreirao.

Po pitanju dizajna, Porsche 911 Speedster školjka bazirana je na 911 Carrera 4 kabrioletu sa haubom i branicima koji su kreirani od karbona, dok je školjka uzeta sa GT3 RS modela. Ovaj model dijeli motor sa 911 GT3 RS automobilom, a u pitanju je 4.0 litarska jedinica, koja je tjunirana kako bi proizvodila 502 konjske snage.

Napravljen za one koji uživaju u vožnji, 911 Speedster ima ručni menjaš sa šest brzina, a pored toga, kao dio standardne ponude, on dobija čitavu Porsche opremu orijentisanu performansama, uključujući upravljanje zadnjom osovinom, dinamične postavke motora i karbonsko-keramički sistem kočnica.

Proizvodnja Speedster modela će biti ograničena na 1948 jedinica, kao omaž Porsche 365 Number 1 modelu, koji je dobio svoje prve tablice 8.juna 1948.godine. 911 Speedster košta 274.500 dolara, a dostave će početi krajem ove godine.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije