Novosti

Porsche prestaje sa proizvodnjom dizel automobila

Porsche prestaje sa proizvodnjom dizel automobila
Foto: N.N. | Porsche prestaje sa proizvodnjom dizel automobila
N.N.

Iz kompanije Porsche su nedavno objavili da gase proizvodnju dizel automobila zbog sve manje potražnje, te sve većeg interesovanja za hibridna vozila.

Izvršni direktor kompanije, Oliver Blume, naglasio je da Porsche nema namjeru da "demonizuje dizel automobile," te da su takva vozila još uvijek najviše rasprostranjena, ali je istakao da se ipak okreću hibridnim, te potpuno električnim modelima.

Kompanija je još tokom 2017. godine predstavila 2019 Cayenne SUV, koji nije imao dizel verziju, već samo napredni hibrid model, te je još tada moglo da se nasluti u kom smjeru Porsche planira da se kreće.

Početkom 2018. najavljeno je da kompanija do 2022. godine planira da poveća ulaganja u automobile koji ne emituju štetne gasove, te da će do 2025. godine svako drugo Porsche vozilo biti potpuno električno, ili pak hibrid.

Tako potez koji eliminiše dizel vozila ima smisla, budući da se industrija automobila sve više okreće „zelenim vozilima,“ ali i zbog toga što Porsche od 2015. godine u Sjedinjenim Američkim Državama nije prodao niti jedno dizel vozilo, nakon što je otkriveno da automobili ove kompanije u svom sklopu imaju uređaje uz pomoć kojih mogu da „prevare“ testove emitovanja štetnih gasova.

(The Verge)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije