Novosti

Predstavljen BMW X2

Predstavljen BMW X2
Foto: N.N. | Predstavljen BMW X2

Istom logikom kojom su BMW X4 i X6 zapravo coupe varijante SUV modela X3 i X5 nastao je BMW X2, kao coupe varijanta modela X1.

Dakle, temelji se na apsolutno istoj platformi i tehnologiji kao i X1, ali je BMW X2 kraći i niži. U suštini na putu će ostavljati utisak povišenog hečbeka, a ne klasičnog koktela SUV-a i crossovera.

Početni model biće BMW X2 sDrive20i s 2-litarskim turbobenzincem sa 190 KS i 280 Nm, što je dovoljno za ubrzanje do stotke za 7,7 s i najveću brzinu od 227 km/h. Mjenjač je 7-stepeni automatski s dvostrukom spojkom, a pogon je izveden na prednje točkove.

Ljubiteljima dizelaša nudi se BMW X2 xDrive20d te xDrive25d. Oba koriste 2-litarski 4-cilindraš, imaju pogon na sve točkove, a mjenjač je 8-stepeni automatski. Slabiji razvija 190 KS, a snažniji 231 KS pa stotku hvata već za sportskih 6,7 sekundi.

Osnovni paket opreme obuhvata 17-colne feluge i infotainment sistem s ekranom dijagonale 6.5 inča, dok opremljeniji imaju 8,8-inčni. Izborom bogatijeg paketa opreme feluge mogu "da narastu" do 20-colnih, a najzahtjevnijim kupcima tradicionalno će se nuditi Dakota koža, kao i panoramski krov.

Uprava bavarskog proizvođača potvrdila je da je u planu i M verzija. Vjerovatno s 3-litrenim turbobenzincem s 370 KS, iz modela M2.

(Autopress.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije