Novosti

Predstavljen Ford Mustang Cobra Jet

Predstavljen Ford Mustang Cobra Jet
Foto: Ford | Predstavljen Ford Mustang Cobra Jet

Ford je danas i zvanično predstavio specijalno izdanje modela Mustang koje nosi naziv 2018 Mustang Cobra Jet.

Ovaj model je označen kao najbrži Mustang za drag trke ikada, a predstavljen je u čast 50. rođendana prvog modela sa tom oznakom. On posjeduje novi prednji dio koji je veoma sličan standardnom modelu, a biće dostupan samo u „Race Red“ ili „Oxford White“ boji. Klijenti takođe mogu svoj primjerak naručiti sa specijalnom grafikom koja predstavlja omaž tome što on taj model postoji već 50. godina.

Ispod njegove haube krije se jedinstveni V8 agregat zapremine 5,2 litara koji je baziran na V8 agregatu zapremine pet litara koji se nalazi u modelu Mustang GT.

Osim što ima veću zapreminu, ovaj agregat je opremljen i trolitarskim Whipple kompresorom (super punjačem). Iz kompanije još uvijek nisu objvili zvanične detalje o tome koja je ukupna izlazna snaga novog modela, ali su naveli da će ovaj model moći da pređe 400 metara za nešto više od osam sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 241 km/h.

Osim jedinstvenog agregata, novi Cobra Jet je opremljen i podesivim vešanjem,“roll“ kavezom koji je sertifikovan od strane NHRA i sportskim sjedištima.

U saopštenju kompanije navodi se i izjava Erika Kina, direktora odjeljenja Ford Performance Parts: „Od samog početka kada je Mustang Cobra Jet dominirao NHRA takmičenjem 1968. godine pa sve do naših modernih automobila, Ford Performace Parts nastavlja da konstruiše model Cobra Jet u tradiciji sa uspjehom dugim pet decenija“.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na 68 jedinica, kao omaž tome što je prvi model debitovao 1968. godine. Svaki primjerak ovog modela će se prodavati po cijeni od 130.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije