Novosti

Predstavljen Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon

Predstavljen Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon
Foto: luxlife.rs | Predstavljen Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon

Zajedno sa proslavljanjem otvaranja novog salona na Beverly Hillsu, Pagani brend odlučio je da predstavi najnovije specijalno izdanje Huayra Roadster hiperautomobila.

Nazvan Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon, ovaj model je finalni primjerak Huayra spider verzije. Nalik svim drugim modelima, on je prerađen u skladu sa zahtjevima vlasnika, kako bi odao poštu jednoj od najbržih ptica grabljivica.

Gyrfalcon je najveća ptica u porodici sokola, pri čemu ženka ove sorte može imati raspon krila od 157 centimetara.

"Automobili pravljeni po mjeri su obožavani u čitavom svijetu, ne samo zbog svoje vrhunske tehnologije i ljepote, već zbog činjenice da svijet cijeni strastvenu italijansku izradu", kaže Horacio Pagani.

Ovaj roadster specijalnog izdanja ima istu šemu boja poput ptice po kojoj je nazvan, odnosno Bianco Benny belu i Blu Danubio plavu boju sa zlatnim akcentima. Čak su i štrafte na prednjem dijelu automobila kreirane tako da podsjećaju na kljun sokola koji je poslužio kao inspiracija.

Unutar vozačke kabine, riječ Gyrfalcon se nalazi vezena na naslonima na glavu i vratima, zajedno sa dekorativnim pločicama, kao još jedan omaž ovom specijalnom modelu. Pored toga, interesantni gyrfalcon zlatni novčić smješten je unutar glave mjenjača.

Poput svoje standardne varijante, ovaj roadster specijalnog izdanja pokreće twin-turbo 6.0 litarski V12 motor koji potiče od Mercedes AMG. On izbacuje 720 konjskih snaga, koje automobil od nula do sto ubrzavaju za samo 2.8 sekundi, dok ne dostigne svoju maksimalnu brzinu od 383 kilometra na čas.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije