SP Qatar 2022.

Novosti

Predstavljen Peugeot 408 za Evropu

Predstavljen Peugeot 408 za Evropu
Foto: Print Screen/Instagram | Predstavljen Peugeot 408 za Evropu
N.N.

Peugeot je otkrio još jednog ljepotana.

I dok je na kineskom tržištu istoimeni model prisutan već godinama, Evropa tek sada dobija 408, ali u potpuno novom izdanju. Kineski 408 je bio limuzina temeljena na 308-ici, dok je evropski 408 crossover coupe koji se svrstava uz bok domaćim rivalima poput Renault Arkane (Megane Conquest) ili novopridošlog Citroena C5 X.

Stoga je 408 Peugeotov prvi crossover model te je očekivano baziran na modelu 308. Kao što samo ime sugeriše, tako je i pozicioniran, između 308 i 508. Proizvodiće se u francuskim pogonima u Mulhouseu, a na cestama ga nećemo vidjeti prije početka sljedeće godine. Prve procjene kažu kako bi mogao startati cijenom nešto većom od oko 32.000 evra.

Pritom imajte na umu da je 408 osjetno narastao u dužinu - mjeri 4.69 naspram 4.36 metara 308-ice. U svakom slučaju, ovaj auto nudi dovoljno prostranosti i praktičnosti za sve koji žele voziti porodini auto s više stila, a pritom ne vide rješenje u sveprisutnim SUV-ovima.

Zavisno od pogona, vlasnika očekuje gepek osnovnog kapaciteta od 471 (PHEV) do 536 litara, proširiv preklapanjem naslona do 1.6 "kubika". Skučenije je tek za glave putnika straga, što je posljedica coupeovske linije krova. I jedna zanimljivost. U Peugeotu kažu kako je digitalni kokpit osmišljen za 408, a potom se našao i na 308. Kako god, interijer je načelno ostao nepromijenjen.

Dizajnerski se 408 oslanja na postojeći Peugeotov jezik, ali sada uz nekoliko novina. Ponosno je istaknut novi logotip marke, blatobrani su izvučeni plastičnom oblogom, a crne plastike ne nedostaje ni nazad.

Ponuda motora je osiromašena u odnosu na 308. Dizelaša nema, kao ni slabijeg benzinca, pa ponudu čini 1.2 benzinac sa 130 KS te dva plug-in hibrida sa 180 i 225 KS. Performanse nisu poznate, ali računajte da benzinac uhvati 100 km/h za desetak sekundi, dok će snažnijem hibridu trebati oko osam sekundi.

Električni doseg je vjerovatno kao kod C5 X oko 60 km, a punjenje 12.4 kWh baterije traje nešto manje od četiri sata preko standardnog punjača od 3.7 kW.

Peugeot je crossoverski debi odradio, a sada je na tržištu da pokaže koliko je bio uspješan. Sudeći po ponudi, mogao bi ostvariti zapažen rezultat.

(Index)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije