Novosti

Pratite nas na Google news

Predstavljen Seat el-Born

Predstavljen Seat el-Born
Foto: Printscreen YouTube | Predstavljen Seat el-Born
N.N.

Nije sličan, kao što je dizajnerski i koncepcijski Seat Leon sličan Volkswagen Golfu, a koncepcijski i tehnološki identičan.

Primijenjena je "formula" Volkswagen up!-a, koji je potpuno jednak Seatu Mii i Škodi Citigo.

Dakle, električni Seat el-Born, koji je kao prototip predstavljen početkom marta na salonu u Ženevi, a sada i službeno pušten u opticaj, potpuno je jednak Volkswagenu ID.3.

U koncernu Volkswagen, očigledno, ozbiljno su "zagrizli" u električni program te je nakon najave njihovog, svojevrsnog električnog Golfa, kao prethodnica i očito "pokusni kunić" cijele game modela, upravo predstavljen Seat el-Born.

Riječ je o potpuno jednakom automobilu, koji se razlikuje samo bedževima marke i oznakom modela. Nema nikakve sumnje da će po istoj formuli stići i "treći mušketir" sa Škodinim oznakama i imenom.

Nije riječ o "trećem modelu iz Mlade Boleslave", jer će se sva tri proizvoditi u novom, ultramodernom pogonu u Cvickauu (bivšem DDR-u), gdje se od 1950-ih do 1980-ih proizvodio legendarni Trabant. Od kraja 2020. u Cvikauu će se proizvoditi samo električni modeli, za sve Volkswagenove brendove, u seriji od 1500 dnevno.

Povišeni kompakt u gabaritima Golfa (dug je 425 cm) u osnovnoj se verziji pokreće elektromotorom od 150 kW (204 KS) priključenim na diferencijal zadnjih točkova, a u skupljim verzijama biće dostupan s pogonom 4x4 i drugim elektromotorom od 80 kW (109 KS) na prednjem diferencijalu.

Novi je podatak da osnovna verzija do stotke sprinta za 7,5 s. U opciji su tri paketa litijum-ionskih baterija:

45 kWh za 330 km

58 kWh za 420 km

77 kWh za 550 km

Koliko je već osnovni paket dovoljan pokazuje činjenica da se 100-kilovatnim brzim punjačem u 30 minuta može nabiti na 80 posto kapaciteta za 260 km vožnje. Planira se serija od 30.000 godišnje (ID.3 će se "štancati" u 100.000 primjeraka godišnje), a osnovni model, u Njemačkoj, će startati s manje od 30.000 evra.

Kad se pribroje ekološki poticaji, računa se da će cijena biti uporediva s odgovarajuće opremljenim Golfom, s tim da el-Born, odnosno ID.3 znatno bolje ubrzavaju.

(autoportal.hr)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije