Novosti

Predstavljen novi Peugeot 5008

Predstavljen novi Peugeot 5008
Foto: Promo | Predstavljen novi Peugeot 5008

Peugeot je predstavio svoj redizajnirani automobil 5008.

Francuski proizvođač će ovaj automobil na tržište izbaciti već 2021. godine, a kako možete videti iz priloženih fotografija, on je likom dosta sličan nedavno prikazanom Peugeotu 3008.

Kako kažu posljednje informacije, verzija Peugeota 5008 koja će imati pogon na sva četiri točka namijenjena je kupcima u Evropi, a u ponudi će biti benzinski trocilindrični 1.2-litarski motor, kao i takođe benzinski 1.6-litarski četvorocilindrični motor.

Što se dizel varijanti tiče, tu su dve četvorocilindrične verzije – 1.5-litarski i 2.0-litarski motor.

Bolje opremljeni modeli imaju full LED svjetla. GT i GT Pack modeli se razlikuju od ostalih po posebnom dizajnu rešetke hladnjaka, ali i novom setu 19-inčnih felni u slučaju GT Pack modela.

Opciono je za oba modela dostupan Black Pack paket opreme koji donosi tamne ukrase eksterijera.

Kada je riječ o tehnologiji, obnovljeni 5008 ima sve, od adaptivnog tempomata sa stop&go funkcijom preko night vision sistema, pa do sigurnosnih sistema koji uključuju sistem automatskog kočenja u hitnim situacijama, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistem pomoći održavanja pozicije u traci i slično.

Peugeot 5008 je opremljen i Focal sound sistemom od 515W, kao i dvodelnim panoramskim krovom te handsfree sistemom otvaranja vrata prtljažnika.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije