Novosti

Predstavljen novi Renault Kangoo

Predstavljen novi Renault Kangoo
Foto: N.N. | Predstavljen novi Renault Kangoo

Francuski proizvođač predstavio je Kangoo Z.E. Concept, koncept kojim najavljuje novu generaciju legendarnog "multipraktika".

Kangoo usprkos crossover maniji iz logičnih razloga ostaje u fokusu francuskog proizvođača. Jedan je od najpopularnijih modela u svojoj klasi, bez obzira govorili o dostavi ili putničkoj varijanti, ali i jedan od ozbiljnih Renaulta koji se već sada nudi u električnoj varijanti

Podsjetimo, aktualni Kangoo Z.E. sa 60 KS i baterijama od 33 kWh nudi do 650 kg nosivosti, na struju vozi do 260 km, a starta cijenom od 50.000KM.

Novi će model nuditi osjetno više kad se pojavi na tržištu tokom iduće godine. Takođe, biće osjetno atraktivniji, s radikalno osmišljenim detaljima i poput nekih noviteta LED trakom spojenim prednjim svjetlima. Interijer zasad nije otkriven, ali se može očekivati digitalni kokpit, potpuna oprema i pomodna ambijentalna rasvjeta.

Renault je u tvornicu MCA u Maubeugeu na sjeveru Francuske odlučio uložiti oko 450 miliona evra, a njen asortiman će uključivati obje varijantee Kangooa, električnu i konvencionalno pogonjenu.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije