Novosti

Predstavljen vizual novog Renault Dustera (FOTO)

Predstavljen vizual novog Renault Dustera (FOTO)
Foto: Twitter / Printscreen | Predstavljen vizual novog Renault Dustera (FOTO)

​Nakon što smo nedavno vidjeli novi Duster treće generacije sa logom Dacije, evo i prvih slika ovog SUV-a sa oznakama matičnog brenda, dakle Renaulta.

Proizvodnja novog Renault Dustera će početi u Turskoj sljedeće godine, a lokalna fabrika će postati glavna proizvodna lokacija za izvoz (Dacia Duster za Evropu se proizvodi u Rumuniji).

Francuska kompanija do 2027. namjerava da postane lider na turskom tržištu, a planiraju da lokalnu fabriku Oyak-Renault pretvore u globalni izvozni centar, za koji će biti izdvojeno više od 400 miliona evra. Kako navodi Renault, većina automobila koji se trenutno proizvode u Turskoj (uglavnom Clio) šalje se u Evropu, ali novi plan predviđa izvoz "u više od 50 zemalja" (isporuke će biti proširene na Bliski istok i Afriku).

Takođe je najavljeno da će u naredne tri godine u proizvodnu liniju turske fabrike ući najmanje četiri nova modela, od kojih će tri biti krosoveri. Renault takođe očekuje da će jedna trećina sve prodaje biti od elektrifikovanih automobila.

Što se tiče novog Dustera, bazira se na CMF-B platformi i biće ponuđen u nekoliko verzija, a u paleti više nema dizel motora. U ponudi su Duster TCe 130, Duster Eco-G 100 i Duster Hybrid 140, navodi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije