Novosti

Predstavljena nova Ford Kuga

Predstavljena nova Ford Kuga
Foto: Ford | Predstavljena Ford Kuga

Nova, treća generacija Fordovog SUV modela Kuga predstavljena je sinoć, a pored značajno drugačijeg izgleda, nudi i nove pogonske jedinice, uključujući i tri hibridne

Iako se očekivala još na Salonu automobila u Ženevi, nova Ford Kuga zvanično je predstavljena sinoć, a pored potpuno novog izgleda u odnosu na odlazeći model, donosi i nove pogonske jedinice, prije svega plug-in hibrid, kao i tzv. mild-hibrid verziju.

Već je na prvi pogled jasno da nova generacija nema previše sličnosti sa prethodnikom. Šta više, vizuelno gotovo da nema detalja koji bi nagovijestio da je u pitanju nova Kuga. Automobil je baziran na novoj C2 platformi koja omogućava upotrebu već pomenutih hibridnih pogonskih jedinica.

U odnosu na prethodnika, nova Kuga je za 89 mm duža, ali i 44 mm šita, a produženo je i međuosovinsko rastojanje za 20 milimetara što nagovještava da putnici, kako naprijed, tako i oni pozadi, zaista neće imati zamerke kada je riječ o prostoru u enterijeru.

Kada već pričamo o enterijeru, treba reći da je izgled kokpita umnogome baziran na onom iz Focusa, s tim da nova Kuga posjeduje i digitalnu instrumentaciju, dijagonale 12,3 inča, dostupnu u višim paketima opreme. Na centralnoj konzoli nalazi se i 8-inčni ekran, osetljiv na dodir, "uvezan" sa SYNC 3 infotejnment sistemom, koji podržava Apple CarPlay i Android Auto.

Ford je u startu spremio čak šest pogonskih jedinica - jednu benzinsku i dvije dizel i čak tri hibridne. Osnovnu ponudu čini benzinski 1,5-litarski EcoBoost od 120 i 150 konjskih snaga, koji se nalaze i u Focusu. Ljubitelji dizela moći će da biraju između 1,5-litarskog EcoBlue od 120 KS ili 2,0-litarskog EcoBlue od 180 "konja".

Što se tiče hibrida, prvi je tzv. mild hibrid koji koristi 48-voltni električni sistem, uparen sa 2,0-litarskim EcoBlue dizelom od 150 konjskih snaga. Drugi hibrid u ponudi jeste Kuga Hybrid koji poseduje 2,5-litarski benzinac i elektromotor, koji se energijom snabdeva iz litijum-jonskih baterija.

Vrh ponude rezervisan je za Kuga Plug-in Hybrid verziju koja takođe posjeduje 2,5-litarski benzinac, potpomognut elektromotorom i litijum-jonskim baterijama, kapaciteta 10,3 kWh. Prodaja nove Kuge zakazana je za decembar ove godine…

(topspeed.telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije