Novosti

Predstavljena nova verzija Maseratija MC20 Opera d’Arte (FOTO)

Predstavljena nova verzija Maseratija MC20 Opera d’Arte (FOTO)
Foto: Twitter / Printscreen | Predstavljena nova verzija Maseratija MC20 Opera d’Arte (FOTO)

​Maserati je iskoristio sportski MC20 Cielo da pokaže svoje brojne opcije personalizacije. "Opera d’Arte" je unikatna kreacija koju je kreirao Maserati Furiserie, a koja sadrži grafiku inspirisanu umjetnošću sa geometrijskim šarama i odgovarajuću konfiguraciju za kabinu.

Višebojni tretman kombinuje plave, bijele, crvene, crne i žute nijanse, koristeći apstraktnu grafiku koja podsjeća na "geometrijsku apstrakciju", umjetnički pokret s početka dvadesetog vijeka.

Dizajneri Maseratija su odvojili i vrijeme da dotjeraju veliki amblem kompanije, transformišući ga u apstraktno umjetničko djelo. Zato su i 20-inčni točkovi ofarbani u skladu sa tim, pri čemu svaki ima drugačiju kombinaciju boja.

Unutra je sličan tretman za donji dio kontrolne table, presvlake od plave alkantare za sjedišta i volan, plus značka "Opera d’Arte".

Ovaj specijalni MC20 i dalje ima standardni 3,0 litarski V6 Nettuno motor sa dva turbo punjača, i to sa 463 kW/630 KS i 730 Nm obrtnog momenta.

Program Maserati Furiserie je najavljen još 2020. godine. Opcije personalizacije se kreću od završnih obrada karoserije, točkova i kočionih čeljusti, do opcionih dijelova od ugljeničnih vlakana, jedinstvenih unutrašnjih detalja, pa čak i posebno dizajniranih karoserijskih panela za kupce sa dovoljno dubokim džepovima, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije