Novosti

Predstavljeni 2019 Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo

Predstavljeni 2019 Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo
Foto: Motor1 | Predstavljeni 2019 Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo

Nakon što je PSA grupacija predstavila jedan za drugim Peugeot Partner, Citroen Berlingo i Opel Combo, sada su Francuzi predstavili i njihove komercijalne verzije. Ova tri komercijalna vozila sa novom generacijom donose neke bitne dizajnerske promjene spolja i iznutra i ujedno su više praktičniji nego ranije.

Novi Peugeot Partner dobio je i-Cockpit adaptiran za laka komercijana vozila i pruža superiornu vidljivost zahvaljujući kamerama koje su na suvozačkom retrovizoru i iznad zadnjih vrata. Ono što kamere vide prikazuje se na 5-inčnom ekranu postavljenom tamo gdje je inače mjesto unutrašnjem retrovizorskom staklu.

Partner ima nešto što se zove „overload alert“, sistem upozorenja bijelim LED svijetlom da je natovareno 90% nosivosti vozila. Ukoliko se prekorači i dozvoljena nosivost, upaliće se žuto svijetlo zajedno sa upozorenjem na instrumnet tabli.

Partner dolazi u varijantama dužine 4,4 m i 4,75 m sa tovarnim prostorom od 1,81, odnosno dužine 2,16 m. Zavisno od verzije nosivost varira od 650 do 1.000 kg.

Citroen Berlingo u svojoj trećoj generaciji nudi takođe dvije verzije sa oznakama M i XL iste dužine kao i Peugeot. Maksimalna nosivost je 1.000 kg i postoje verzije “Worker” i “Driver” koje se razlikuju po klirensu, opremi i zaštiti motora. Zavisno šta vam je potrebno, postoji Crew Cab model koji prima do pet putnika i dva reda sjedišta, ali i Extenso Cab sa tri sjedišta naprijed.

Berlingo sada ima do 20 sistema asistencije vozaču i bezbjedniji je nego ikada, a takođe dolazi sa „overload alert“ opcijom.

Praktično sve ovo se odnosi i na Opel Combo u petoj generaciji. Tu je nosivost od jedne tone, „overload alert“, kamere za ekstra dobru preglednost, sistemi asistencije itd.

Prvi u prodaji naći će se Opel u septembru, a zatim Peugeot u novembru, pa Citroen krajem godine. Sve modele je moguće poručiti ranije.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije