Novosti

Preporodili stari Land Rover Defender: Sad ide na četiri električna motora

Preporodili stari Land Rover Defender: Sad ide na četiri električna motora
Foto: Bedeo | Preporodili stari Land Rover Defender: Sad ide na četiri električna motora

Britanska kompanija Bedeo bavi se "vaskrsavanjem" starijih automobila, a prvi u liniji Reborn Electric: Icons je Land Rover Defender.

Defender je dobio električni pogon koji uključuje četiri motora iza točkova, koji omogućavaju domet od 246 kilometara sa jednim punjenjem.

Ako se koriste punjači snage 50kW, potrebno je oko sat i po vremena da se automobil napuni do kraja, a ako se koristi 22kW onda je potrebno pet sati.

Svaki od ovih elektromotora isporučuje 122 KS, što znači da sveukupno 488 KS. Do stotke stiže za 10 sekundi, a najveća brzina je ograničena na 130 km/h.

"Htjeli smo da zadržimo originalnu težinu vozila, kao i da ga ostavimo sa originalnim šarmom i dinamikom. Sa druge strane, donosimo lako održavanje i sve druge benefite koje elektrifikacija pruža, što znači da nema štetnih gasova ili buke", rekao je Osman Bojner, osnivač Bedea.

"Reborn Electric: Icons linija predstavlja prirodan korak napred za nas, a ovo što smo uradili sa Defenderom pokazuje svestranost naših tehnologija. Mi čuvamo automobilsko nasleđe, i omogućavamo čist i efikasan prevoz u budućnost", zaključio je on.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije