Novosti

Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog

Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog
Foto: Pixnio | Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog

Vlasnik Teslinog Modela Y, Prerak Patel, vozio je svoj potpuno novi električni automobil kada je volan ispao iz ležišta.

Nakon nekoliko pisama pritužbi i natezanja oko krivice, američki proizvođač električnih automobila odlučio je da zamijeni cijeli automobil. Ali zanimljivo je kako se cijela priča odvijala.

Vlasnik Modela Y posjedovao je svoje novo električno vozilo samo nedjelju dana prije nego što mu je volan otpao dok je vozio svoju porodicu auto-putem. Na sreću, uspio je bezbjedno da se zaustavi i niko nije povrijeđen.

Činilo se da će Teslin servisni centar smatrati Patela odgovornim za problem, a pomenuta je i cijena od 100 dolara za uslugu popravke.

Zatim je Patel tvitovao izvršnom direktoru Tesle, Ilonu Masku, i pokazao mu snimke kokpita vozila, njegove interakcije sa službenicima Tesle, kao i račun od 100 dolara.

Nako toga mu je servisni centar poništio troškove popravke.

Patel je postavio anketu tražeći od ljudi na Twitteru da kažu da li bi prihvatili Model Y sa zamijenjenim volanom ili bi očekivali da im Tesla obezbijedi potpuno novi automobil.

Naravno, korisnici Twittera su u velikom broju glasali za novi automobil. Na kraju, proizvođač je zamijenio njegov Model Y potpuno novim vozilom.

Kompanija Tesla je takođe poslala pismo Patelu u kojem objašnjavju da će otkupiti Model Y kome je otpao volan. Međutim, tvrde i da nije bilo kvara ili neusaglašenosti i da oni zapravo nisu odgovorni, već da se ponašaju u dobroj vjeri, kao i da zbog navedenog kvara nije bilo opoziva vozila.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije