Novosti

Prikazana Volkswagen Polo Robust verzija

Prikazana Volkswagen Polo Robust verzija
Foto: Twitter / Printscreen | Prikazana Volkswagen Polo Robust verzija

​Volkswagen je u Brazilu prikazao Polo u novoj Robust verziji, za koju se kaže da je "razvijena i testirana sa kupcima u poljoprivrednom sektoru".

Polo Robust bi trebalo da služi kao manja i pristupačnija opcija u poređenju sa pik-ap modelima Saveiro i Amarok.

Ukratko, ovaj hečbek se odlikuje povećanim klirensom od tla i nizom opcionih dodataka.

Polo Robust izgleda slično standardnom Polu Track, ali je nešto viši zbog podignutog prednjeg i zadnjeg vješanja. Ovo poboljšanje mu omogućava da se kreće po zahtjevnijim terenima kao što su makadamski putevi, iako ostaje isključivo sa pogonom na prednje točkove.

Vozilo ima i natpis "Robust" na vratima prtljažnika, čelične felne od 15 inča sa crnim poklopcima, zatamnjena zadnja svjetla i robusnije branike, koji su već uključeni u standardni Polo Track.

Polo Robust se nudi sa dva opciona paketa dodatne opreme, poboljšavajući njegovu praktičnost i otpornost na poljoprivredno okruženje. Prvi paket uključuje vinilne presvlake za sjedišta, gumene patosnice i zaštitu za masku, koje kompanija preporučuje posebno za ruralna područja i farme.

Drugi paket se oslanja na prvi, dodajući gumeni poklopac za prtljažnik i kuku za vuču malih prikolica ili druge opreme.

Motor je 1.0 litarski MPI flex sa 62 kW/84 KS i 101 Nm obrtnog momenta, uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem i pogonom na prednje točkove. Oznaka "flex" označava sposobnost da radi i na benzin i na etanol, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije