Novosti

Alfa popustila pod pritiskom: Mali SUV se ipak neće zvati Milano

Alfa popustila pod pritiskom: Mali SUV se ipak neće zvati Milano
Foto: Alfa Romeo | Pritisak na Alfa Romeo: Mali SUV se ipak neće zvati Milano

Alfa Romeo je saopštio da će promijeniti ime svog tek predstavljenog SUV modela Milano u Junior nakon pritiska italijanske vlade.

Odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je Adolfo Urso, italijanski ministar industrije, kritikovao Alfa Romeo zbog reklamiranja "stranog" automobila sa italijanskim imenom. Naime, Milano (sada već Junior) će se proizvoditi u  fabrici Tihi, koja se nalazi u Poljskoj.

"Auto koji se zove Milano ne može da se proizvodi u Poljskoj. To je zabranjeno italijanskim zakonom", rekao je Urso u četvrtak.

On se poziva na zakon iz 2003. godine u kojem piše da se ne mogu iznositi informacije koje obmanjuju potrošače. Dakle, automobil sa oznakom Milano mora da se pravi u Italiji. U suprotnom, kompanija daje obmanjujuće indikacije koje nisu dozvoljene po italijanskim zakonima, prenosi Rojters.

Kao i Milano, Junior je još jedno ponovo oživljeno ime iz istorije brenda. Čak možda više odgovara ovom novom malom krosoveru, nego Milano.

Junior je prvobitno koristio Alfa Romeo kao nivo opreme sredinom 1960-ih za svoje osnovne modele Giulia kupe iz serije 105 i 115.

"Savršeno smo svjesni da će ova epizoda ostati urezana u istoriju brenda. To je velika odgovornost, ali je u isto vreme i uzbudljiv trenutak. Izbor novog imena Alfa Romeo Junior je potpuno prirodan, jer je snažno povezan sa istorijom brenda", rekao je izvršni direktor Žan Filip Imparato povodom promjene imena nakon pritiska vlasti, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije