Novosti

Pratite nas na Google news

Prodaje se najslavniji automobil na svijetu

Prodaje se najslavniji automobil na svijetu
Foto: N.N. | Prodaje se najslavniji automobil na svijetu
N.N.

Mnogo je automobila koji su slavu stekli u filmovima, ali među njima posebno mjesto zauzima jedan klasik iz 1960-tih.

U konkurenciji koju čine primjerice DeLorean iz franšize Povratak u budućnost ili Mustang iz Bullita izbor će ipak pasti na jedan od automobila kojeg je vozio najpoznatiji špijun na svijetu.

Pogađate, to nije BMW Z3, pa ni Lotus, već jedan i jedini Aston Martin.

I opet ne govorimo o nekom novijem primjerku, već o DB5 kojeg je James Bond vozio u dva filma, Goldfingeru i Thunderballu.

Tako misli aukcijska kuća RM Sotheby's, koja će na posebnom događaju ponuditi jedan primjerak najboljem platiši. Napravljena su samo tri primjerka za potrebe snimanja ovih filmova, a ovo je jedan.

A to znači da automobil ima sve one gadgete dobro poznate iz filmova, od Browningove strojnice, okretne registarske pločice i suvozačkog sjedala koje se u nuždi katapultira.

Poznata je i istorija auta. Automobil je nakon snimanja Thuderballa otkupio poznati kolekcionar Lord Anthony Bamford, a potom je 35 godina stajao u muzeju.

Na koncu ga je aukcijska kuća prodala 2006. godine, a Aston je potom temeljito obnovljen. Sada je opet u ponudi u okviru događaja "An Evening with Aston Martin", koji se održava ovog ljeta u Pebble Beachu. Očekuje se da će postići cijenu od bar 5 miliona USD.

(NN/index.hr)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije