Novosti

Promovisana nova verzija Microlino Lite

Promovisana nova verzija Microlino Lite
Foto: Twitter / Printscreen | Promovisana nova verzija Microlino Lite

​Na sajmu automobila u Ženevi je promovisana i nova verzija malog gradskog električnog vozila Microlino, i to verzija Lite prilagođena da ispuni propise koji omogućavaju vozačima od 14 godina da sjednu za volan.

Dok standardna verzija sa 17 KS omogućava maksimalnu brzinu od 90 km/h, ovaj novi Microlino Lite ima tek 12 KS, uz najveću brzinu ograničenu na 40 km/h (maksimalna brzina dozvoljena prema propisima za četvorocikl L6e).

Ispunjavanje uslova L6e znači da mladi tinejdžeri mogu da sjednu za volan, iako minimalni uzrast za vožnju varira od zemlje do zemlje: u Francuskoj i Italiji je 14, u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji i Španiji 15, a u većini drugih zemalja morate imati 16 godina.

Microlino Lite dolazi samo u Venice Blue i Berlin Anthracite bojama, uz nekoliko spoljašnjih detalja u narandžastoj boji da bi mu dali "energetski" izgled.

Ispod dizajna inspirisanog BMW Isettom je ista čelična i aluminijumska karoseriju, čija cijela prednja ploča se otvara u stranu kako bi se omogućilo ulazak u kabinu sa dva sjedišta.

Kupci mogu da biraju između baterija od 5,5 i 11 kWh, pri čemu je kod prve opcije domet 100 km i potrebna su dva sata da se napuni do 80 procenata, dok veći paket nudi 180 km dometa i potrebna su četiri sata da se napuni.

Kompletan cjenovnik za Lite još nije saopšten, ali se navodi da će biti dostupan za 149 švajcarskih franaka mjesečno na četvorogodišnji ugovor ako kupci polože depozit od 25 odsto.

Lite kreće u prodaju u Evropi ovog proljeća, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije