Novosti

Prva fotografija novog BMW-a X7

Prva fotografija novog BMW-a X7
Foto: Instagram | Prva fotografija novog BMW-a X7

Ulogu perjanice u segmentu krosovera bavarske marke igra model X7, čije smo kamuflirane prototip primjerke imali prilike da viđamo veliki broj puta tokom prethodnih mjeseci, i na osnovu čega su i izrađeni brojni zastrašujući renderi.

Prezentovanjem naslovne fotografije na stranici društvene mreže Instagram, a koju njeguje ovaj korisnik, došli smo do spoznaje da su svi strahovi bili opravdani, a da će novitet dobiti usud promocije dvodjelnih prednjih svjetlosnih grupacija koje "korejizuju" nekada ukusno stilizovan komad plemenitog metala iz Bavarske.

U autentičnost fotografije ne treba sumnjati, s obzirom da je objavio Wilco Blok, pa čak i uz saznanje da je slika lišena nekog smislenog konteksta.

Kako rekosmo, nos vozila determinišu četiri sekcije prednjih svjetlosnih grupa što više nije iznenađenje, već turobna realnost. Barem tako djeluje na fotografijama. Za osvjetljavanje puta će biti zadužene donje sekcije dok će u gornjoj zoni biti zaduženja za dnevna svjetla. Po bokovima odbojnika su izvedeni uspravni usisnici vazduha, dok je dio reljefa branika očito inspirisan i formom trougla. Utisak pretrpanosti je upotpunjen neizmjenjenom, blago predimenzioniranom rešetkom hladnjaka.

Nažalost, nemamo fotografiju zadnje strane novajlije, ali je vjerovatno da će na tom kraju vozila izmjene biti posve diskretne, a da će se ticati stop svjetala. Dodatno, nema očekivanja u smjeru osjetnih modifikacija ni na temu izgleda putničke kabine, pa ni palete dostupnih pogonskih sklopova.

Ranija iskustva nam govore da se u ovakvim okolnostima (procurjelih fotografija) premijera održi veoma ubrzo, tako da treba očekivati i taj događaj koliko već za koji dan, ako ne i odmah. Znamo da premijera nove električne sedmice (BMW i7) dolazi sljedećeg mjeseca, pa je možda i preduhitri ovdje prikazani osvježeni X7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije