Novosti

Prva zvanična slika novog Peugeota 408

Prva zvanična slika novog Peugeota 408
Foto: Peugeot promo | Prva zvanična slika novog Peugeota 408
N.N.

​Težnja konstruktora iz Francuske da intrigu podigne na viši nivo promocijom priloženog tizera na mjesto naslovne fotografije, uzaludna je. Neizvjesnosti i nema jer je stil automobila u potpunosti demistifikovan.

Ipak, zvanična premijera lijepog noviteta je najavljen za sljedeći mjesec, dok je naslovna fotografija ujedno i prva oficijelna.

Ideja je da se 408-ica u svojoj trećoj generaciji, sklapa u Kini i da bude ponuđena isključivo kao model s četvoro vrata. Što se Evrope tiče, možemo da pomenemo da se do nedavno u Rusiji proizvodio model iz prvog pokoljenja 408-ice.

Kako rekosmo, novi Peugeot 408 će se sklapati u Kini u zajedničkom poduhvatu Dongfeng-Peugeot. Poznato je da će model zadržati platformu svog prethodnika (EMP2), a dobiće i rešetku bez okvira s modernizovanim logoom (grb koji prikazuje glavu lava koji riče) i karakteristične farove sa "očnjacima" za dnevna svjetla, baš kao onu što smo vidjeli na globalnoj 308-ici.

Istovremeno, unutrašnjost će biti značajno izmijenjena u odnosu na ono što vidjesmo kod prelijepog kompakta s oznakom 308 u Evropi, a biće i pojednostavljena što se ogleda u lišavanju automobila ekrana osjetljivog na dodir sa "klavirskim" tasterima. Centralni tunel je takođe osjetno prostiji.

Što se tiče druge generacije 408, ona će zaista ostati u prodaji u Narodnoj Republici Kini, ali pod drugim brendom. Model će se proizvoditi pod podbrendom Fukang, koji je u vlasništvu Dongfenga, i biće mu dodijeljen indeks ES600.

Štaviše, 408-ica će postati električni automobil: biće opremljen elektromotorom od 150 konjskih snaga postavljenim na prednjoj osovini, koji će se napajati iz baterije kapaciteta 53,6 kilovat-časova.

Sa jednim punjenjem, limuzina će moći da pređe 430 kilometara u NEDC ciklusu.

Premijera sedana namijenjenog kineskom tržištu, Peugeota 408 će najvjerovatnije biti održana tokom sljedećih nedjelja, ali je teško vjerovati da će vozilo postati globalan model.

Insajderi vjeruju da će na temelju 308-ice biti osmišljen kupeoliki krosover koji bi mogao da ponese ime 408 Cross ili pak samo 4008.

 

(AutoRepublika)

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije