Novosti

Prvi renderi nove generacije Mercedes E klase

Prvi renderi nove generacije Mercedes E klase
Foto: Screenshot | Prvi renderi nove generacije Mercedes E klase

Mercedesov pulen iz E segmenta je jedan od najvažnijih automobila ne samo za marku iz Štutgarta, već njemačku automobilsku industriju uopšte. Ova "srednja" limuzina iz Mercedesove game je često znala da bude ispred "S“ perjanice, a AMG E63 takođe predstavlja pojam u kategoriji performantnih sedana. Da li postoji prostora za napredak?

Osvježena E klasa je na scenu stupila krajem 2020. Zapravo, radi se o temeljnijoj restilizaciji koja je popularnoj limuzini podarila dovoljno različit izgled da je možemo nazvati novom. Uz to, tu su sve novine koje možemo da pronađemo kod S klase, uključujući elemente unutar kabinskog prostora i motore, ali ne i kaskadni ekran info-zabavnog sistema, prenosi vrele gume.

Daimler je odlučio da ulog stavi na električne automobile, što dokazuje i impresivni EQS koji je upravo stupio na scenu. Akcionari su vjerovatno srećni zbog toga, ali je E klasa i dalje u igri.

Električni EQE je i dalje "poluzvaničan“, a trebalo bi da pristigne 2022. Godinu dana nakon toga slijedi nova generacija E klase, bar tako tvrde u Kolesa.ru, u to ime objavivši interesantan render.

Naravno, za sada niko ne zna kako će W214 izgledati, tako da za razliku od ostalih koje su objavili, ovaj prikaz ruske publikacije još uvijek ne možemo nazvati sa sigurnošću vjerodostojnim. Ipak, Mercedes homogenizuje dizajn svojih modela, tako da možda nije teško pretpostaviti kakav će biti stajling novajlije, mada po ovome što možemo da vidimo, nije baš identičan s ostalim (aktuelnim) pripadnicima Mercedesovog portfolija.

U igri su primjetno uža kućišta prednjih farova, što istovremeno vozilu pruža moderniji izgled. Vlasnici W213 će biti definitivno ljubomorni ako novajlija pristigne u ovakvom izdanju.

Limuzine su generalno u opadanju, dok tržište elektromobila raste. Ipak, Mercedes ima svoje prodajne ciljeve i sindikalne ugovore, tako da do nove generacije E klase mora da dođe.

Ono što možemo da očekujemo od novajlije su vrhunska tehnologija, veliki ekrani, visok stepen autonomne vožnje i sistema aktivne bezbjednosti. S druge strane, nova E klasa možda neće biti tako uzbudljiva, jer na snazi su hibridi s motorima smanjene radne zapremine, sjajni za uštedu goriva ali inferiorni u odnosu na iskustvo koje donosi jedan V8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije