Novosti

Renault 5 E-tech elektrik iznenadio i pobijedio u Ženevi (FOTO)

Renault 5 E-tech elektrik iznenadio i pobijedio u Ženevi (FOTO)
Foto: Twitter / Printscreen | Renault 5 E-tech elektrik iznenadio i pobijedio u Ženevi (FOTO)

​Renault je za razliku od skoro svih evropskih proizvođača shvatio da izostanak sa ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi predstavlja novi ekser u sopstvenom kovčegu. Nisu samo formalno nastupili, već su i iznenadili pa i pobijedili favorizovane kineske brendove. Jer je Renault ponudio legendu u konkurentnom novom električnom izdanju.

Renault izlaganjem u Ženevi, potvrđuje ono što se osjeća od pojave modela Austral. Prihvatili su novo vrijeme i pametno se uhvatili u koštac sa njime.

Osim tehnoloških priča, nisu izmišljali rupu na saksiji, dizajneri su pobijedili sebe odustajanjem od modernog stila, vraćajući se retro dizajnu u kojem ne moraju električare da crtaju sekirom.

Jednostavno rečeno, Renault 5 E-Tech Electric je novi električni supermini B-segmenta, zamjena za Zoe koji je zarobio potrošače električnih vozila koji su svjesni troškova, ali ne i srca i glave. To je ujedno i početak da Renault pali retro EV naknadno sagorijevanje sa E-inkarnacijama 4 i Tvinga koji se puštaju niz vodu. Sve što znamo je da se jedva promijenio u odnosu na koncept iz 2021. koji je rastopio naša srca ružičastim uspomenama (ako ste u određenim godinama) i natjerao vas da podignete obrvu (ako ste pištolj koji želi da postane električni).

Pogonski motor je snage 110 kW odnosno 150 KS a sa snažnijom baterijom 52kWh nudi domet od 400 km dok će sa "gradskom" baterijom od 40kWh imati autonomiju od skoro 300 kilometara.

Maksimalna snaga punjenja u DC sistemu je 100 kW, što znači za 30 minuta od 15 do 80 procenata. Težina? Oko 1.450 kg za verziju od 52 kWh, 100 kg manje za manju bateriju i, prilično bizarno, možete je naručiti sa kukom za vuču do 500 kg. Idealno ako imate karavan veličine Hobita, prenose "VreleGume".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije