Novosti

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate
Foto: Wikipedia | Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate
N.N.

Otkako je francuska marka otvorila knjigu porudžbina tokom proljeća ove godine, pa sve zaključno sa septembrom, Arkana je prikupila čak 40.000 narudžbina. Odličan uspjeh za ovaj novi model koji je počeo ofanzivu Renaulta na C segment.

Podsjetimo, Luka de Meo, prvi čovjek francuskog brenda, podvukao je kao glavni cilj veće prisustvo u sferi kompaktnih automobila. Iako mnogi pogrešno vjeruju da će atak Renaulta početi sa električnim Meganeom, on je zapravo startovao upravo sa Arkanom. Hrabro je Renault nastupio sa ovim kupe-SUV modelom, jer takvi četvorotočkaši su do nedavno bili rezervisani isključivo za premijum klasu.

Kocka se očito isplatila, jer 40.000 narudžbina za ovako specifičan automobil jeste vrijedno pohvale. Još impresivnije je da prosečna cjena naručenog vozila iznosi visokih 30.000 evra. Tome značajno doprinosi uspjeh hibridne varijante koja ima veliki udio u prodaji. Čak 56 odsto poručenih primjeraka Arkane posjeduju hibridni pogonski sklop.

U Renaultu su uvjereni da će ovaj model donijeti veliku zaradu, jer osim što dijeli ogroman broj komponenti sa Capturom, ujedno ima i višu cijenu, te po svemu sudeći generiše značajno veći profit u onosu na mlađeg brata.

Ostaje samo pitanje da li će Renault moći da ispoštuje na vrijeme sve porudžbine jer su ozbiljno pogođeni nedostatkom poluprovodnika i mikročipova.

(Autorepublika.com)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije