Novosti

Renault Megane GrandCoupe za 2021.

Renault Megane GrandCoupe za 2021.
Foto: Renault | Renault Megane GrandCoupe za 2021.

Poslije hečbeka i karavana, Renault je osvježio i limuzinsku verziju modela Megane.

Francuski proizvođač je još u februaru predstavio restilizovani Megane, ali je tada sedan izostavljen iz redizajna.

Sada smo u prilici da vidimo kako izgleda osvježeni Megane GrandCoupe.

Kao i kod hečbeka i karavana, i sedan je diskretno restilizovan. Prednji farovi su sada u potpunosti opremljeni LED tehnologijom, a isti tretman pretrpjela su svetla za maglu i stop svetla.

Novi su takođe prednji branik i maska hladnjaka, a Renault navodi da je unaprijedio ukupnu aerodinamiku vozila.

Kupci mogu da izaberu neke od novih alu felni dimenzija od 16 do 18 inča.

Proizvođač nije objavio fotografije enterijera automobila, ali je saopštio da je ponudu sadržaja obogatio digitalnom 10,2-inčnom instrument tablom u koju je integrisan i prikaz navigacije.

U zavisnosti od paketa opreme, kupci mogu da računaju i na novi multimedijalni sistem sa 9,3-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Sistem nudi i mogućnost glasovnih komandi, kao i Android Auto i Apple CarPlay funkcije sa povezivanjem sa smartfon uređajem.

Kako bi poboljšao ergonomiju, Renault je bolje organizovao komande na multifunkcionalnom volanu, do su komande na centralnoj konzoli sada pristupačnije.

Osim toga, među doplatnim opcijama je i elektropodesivo vozačko sjedište. Kako bi vožnju učinio ugodnijom, Renault je Megane GrandCoupe opremio novim ambijentalnim osvetljenjem, dok unaprijeđeni Multi-Sense sistem ima četiri režima vožnje: Eco, Comfort, Sport i MySense.

Motorizacija je obogaćena 3-cilindarskim 1.0 TCe turbo-benzincem sa 115 KS, koji je uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

U ponudi je i 1.3-litarski TCe sa 140 KS, dok se snaga u ovom slučaju može prenositi i pomoću automatizovanog 7-stepenog EDC menjača sa duplim kvačilom.

Dizelaš je i dalje na raspolaganju, i to 1.5 Blue dCi sa 115 "konja". I ovaj motor može biti opciono povezan sa 7-stepenim EDC menjačem, osim pomenutog manuelnog sa 6 brzina.

Renault za sada ne spominje E-Tech plug-in hibridnu verziju za ovaj model.

Sistemi asistencije, između ostalog, obuhvataju adaptivni tempomat sa stop&go funkcijom, sistem autonomnog kočenja u slučaju opasnosti sa funkcijom detekcije pješaka, upozorenje na vozila koja nailaze sa boka pozadi.

Osvježeni Megane GrandCoupe stiže na tržište početkom naredne godine, a kao i do sada izrađivaće se u Turskoj.

Renault navodi da će ovaj automobil izvoziti u 30-ak zemalja, uglavnom iz centralne i istočne Evrope i sa Bliskog istoka.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije