SP Qatar 2022.

Novosti

Renault donio tešku odluku u Rusiji

Renault donio tešku odluku u Rusiji
Foto: Renault promo | Renault donio tešku odluku u Rusiji
N.N.

Upravni odbor Renault Grupe je jednoglasno odobrio potpisivanje sporazuma o prodaji 100 odsto svojih dionica u Renault Rusiji gradu Moskvi i njenog udjela od 67,69 % u Avtovaz institutu NAMI (Centralni institut za istraživanje i razvoj automobila i motora).

Zaključivanje ovih prenosa ne podliježe nikakvim uslovima, a prethodno su pribavljena sva potrebna odobrenja.

Sporazum omogućava Renault Grupi da u određenim razdobljima tokom sljedećih šest godina otkupi svoj udio u Avtovazu.

"Danas smo donijeli tešku, ali neophodnu odluku kojom nastojimo da odgovorno postupimo prema svojim zaposlenima kojih u Rusiji ima 45.000, da očuvamo efikasno poslovanje Grupe i osiguramo da se u budućnosti vratimo na rusko tržište u drugačijem kontekstu. Vjerujem da je Renault Grupa sposobna da dodatno ubrza svoju transformaciju i premaši srednjeročne ciljeve", rekao je Luca de Meo, glavni direktor Renault Grupe.

Kao što je najavljeno 23. marta, nadoknada za negotovinsko usklađivanje u iznosu računovodstvene vrijednosti konsolidovane nematerijalne imovine, nekretnina, fabrike i opreme kao i goodwilla Grupe u Rusiji bi trebalo da bude evidentirana u rezultatima za prvu polovinu 2022. godine. Na dan 31. decembar 2021. ova vrijednost je iznosila 2,195 miliona evra. Poslovanje u Rusiji će se zbog toga dekonsolidovati u konsolidovanim financijskim izvještajima Renault Grupe za šestomjesečno razdoblje koje se završava 30. juna 2022. i evidentiraće se kao obustavljene aktivnosti u skladu sa zahtjevima MSFI-ja 5.

Renault Grupa potvrđuje finansijske planove koje je objavila 23. marta 2022.

Uoči ispunjenja roka za ostvarivanje srednjeročnih ciljeva strateškog plana Renaulution, Grupa će ove jeseni na Dan tržišta kapitala predstaviti najnovije finansijske izglede i strategiju kojom želi da se pozicionira kao referentna grupacija koja je istovremeno konkurentna, tehnološka i održiva, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije